Now i know there is beauty in darkness

Vi vinglade i rask takt till bussen, som en aning skeptiskt skjutsade oss mot civilisationen. Där skålade vi olagligt i insmuglad alkoholhaltig vätska och talade väl om det gångna året, fram tills klockan slog nyårskyss.
Årets första timmar var dock en ren besvikelse; köerna var långa, folket minimalt och vännerna utestängda i vinterkylans bittra humör. Kanske var det även saknaden av det kaos, som gång på gång styr mina fredagskvällar, som reglerade känslotillståndet. Jag vill ha mer, känna mer, ta på mer, andas mer. 
Jag avskyr att tala om en nystart vid årsskiftet, jag vägrar ge tiden den makten. Men kanske idag är en bra dag för omtag trots allt, det är lika fel att ha väntat tills idag som att vänta från idag.
Tid existerar i tre former; då, nu, sen. Resten är oväsentligt.

Dagens insikt är att för lite sömn leder till irritation, och att matbrist väcker en sovande kropp bättre än mobilalarmet.
Motvilliga nyårslöften: sov, ät, vakna.

 


Men vad händer om jag förlorar dig på köpet? Ifall vi tappar bort varandra under resans gång. Om jag förlorar dig vinner jag min största fruktan. Frågeställningen faststår än och ovisheten gör ont. Jag är inte redo att lämna dig, något jag kanske aldrig blir heller. Du får mig att ifrågasätta allt jag tidigare trott på, allt jag tidigare vetat. Du tar brutalt och hänsynslöst ifrån mig min del i männskligheten, men ger mig istället en del i universum. 

 

Comments:
Postat av: tildä

du är vacker utanför och inuti, baby. du skriver vackert. och jag älskar dig.

2013-01-05 @ 23:28:00
URL: http://bestofdays.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0